Herinner jij je die wilde tijden nog zonder zorgen? 
Toen onze grootste stress was of we na een avondje stappen weer met een frisse kop op tijd op kantoor zouden komen? 
Nou, die dagen liggen nu wel ver achter me, vervangen door een nieuwe uitdaging: het balanceren van mijn werk met mijn gezinsverantwoordelijkheden en alles wat daar nog bij komt kijken. Herken je 't? 

Het zit zo. Ik ben niet alleen coach en loopbaancoach. Ik ben een levend, ademend voorbeeld van iemand die de balans heeft gezocht en doorlopen heeft tussen werkambities en persoonlijke verplichtingen. Ik ben geweest waar jij nu bent: op een kruispunt; daar waar jij je afvraagt hoe je in godsnaam je jeugddromen -en uiteraard je huidige dromen; want die heb je nog hoop ik- in perspectief brengt met de verantwoordelijkheden van je huidige drukke volwassen leven. 

Nadat ik jarenlang werkervaring heb opgedaan in de hotelbusiness en in het corporate, ben ik overgestapt naar mijn core expertise: arbeidsbemiddeling met loopbaancoaching (career coaching). Hier heb ik mijn zingeving in gevonden: het begeleiden van vrouwen zoals jij. Vrouwen die getalenteerd en ambitieus zijn. Die zich in hun midlife bevinden en waarde hechten aan hun werk maar ook aan hun levenskwaliteit. Dit doet me denken aan één van de eerste afleveringen van "Emily in Paris" ( je kent die Netflix serie toch? ) waarin Emily vertelt dat ze van werken houdt en dol is op wat ze doet, waarop Luc (de fransman) zegt: 'you Americans have it backwards, you live to work, but we French, we work to live'

Dus wat is het nu? wie heeft er gelijk? nou ja gelijk, dat doet er eigenlijk niet zo toe, het gaat om hoe jij daarin staat! 
Allemaal serieuze food for thought, maar vergeet één ding niet, life is too short!

Laten we het nog even over de uitdagingen hebben: namelijk de tijd voor jezelf vinden in een veeleisende job en een druk gezinsleven. 
Hoe stel je grenzen? Hoe zie je je pritoriteiten? 
Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet verliest door het helpen van anderen? 
Hoe hou je alles draaiend als een ge-oliede machine zonder dat je er zelf aan onderdoor gaat? 
Dit zijn vragen waarmee ik zelf ook worstelde en uiteindelijk antwoorden op vond. 
En dat zal jij ook.
Alleen gaat dat helaas niet over één nacht ijs, maar door een bepaalde mindset, door rust, door inzichten, door gronding, en ja ook door naar je gevoel en intuïtie te luisteren, en op bepaalde momenten voor jezelf te kiezen. 
Jouw keuzes bepalen namelijk de uitkomst van je wensen,  je doelen en je toekomst. 
En dat klinkt misschien wat cheesy en cliché maar toch is het zo. 

Ik heb dit vooral geleerd en ervaren in het contact met dieren. Niet zomaar dieren maar met paarden. Reden waarom ik naast mijn reguliere coaching, ook een unieke invalshoek breng in het stuk (zelf)leiderschap, en connectie met de 'ander': Ik zet ook paarden in mijn coaching sessies. Er is iets bijzonders in het contact en in het face-to-face staan met deze waanzinnige dieren. Ze helpen je gronden,  je ware zelf onder ogen zien met je masker af.  Een andere en mooie manier van 'selfwork' waarmee je je eigen antwoorden vind en ik begeleid je daarin. 

Kijk, het gaat niet altijd en alleen om loopbaan of carrière groei; het gaat om jouw groei als mens, als vrouw, en in het vinden van de harmonie in alle aspecten van jou leven. Dat moment in je leven dat je denkt, ik zie alles helder, ik maak de juiste keuzes, en in lijn met wie ik ben en belangrijk vindt. Dat je trots bent op jezelf en zelfvertrouwen hebt. Een balans dus. En zo heeft iedereen een andere balans; zijn eigen balans. En die eigen balans, dat is waar het allemaal om draait. 

Willen we samen aan deze journey beginnen, onthoud: je staat er niet alleen voor. Ik ben hier om je te begeleiden, mijn ervaringen te delen en je te helpen naar een carrière en leven zoals het bij jou past. Of je nu overweegt van werk te veranderen, te verbeteren, worstelt met werk-privé balans, erachter wilt komen wat je nou écht wilt, of gewoon een klankbord zoekt, mijn deur staat voor je open.

Welkom bij de tweede fase van je werk en leven. Laten we het nog vervullend-er maken dan het eerste!

Merk je dat je nog niet helemaal klaar bent om verder te gaan in het werken aan jouw zelfinzichten en je carrière? 
Begin alvast met mijn gratis Carrièregids voor meer grip en helderheid in je werk en in je leven. 

Liefs, 
xo Barbara


Waar Leiderschap, Loopbaan en Levensloop samenkomen.